Διατροφή εγκυμοσύνης και θηλασμού

Σύμφωνα με τους ειδικούς η διατροφή της μητέρας πριν την εγκυμοσύνη και κατά τη διάρκεια της είναι ένα από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την ανάπτυξη του εμβρύου και την υγεία της μητέρας. Η διατροφή της γυναίκας πρέπει να έχει ποικιλία, μέτρο και ισορροπία. Η διατροφή πρέπει να είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά έτσι ώστε να αναπτυχθεί σωστά το έμβρυο, καλύπτοντας παράλληλα τις αυξημένες ανάγκες της εγκύου. Για να υπάρχουν σταθερά επίπεδα σακχάρου και για να αποφύγει η μητέρα τις καούρες και τη δυσπεψία, πρέπει να λαμβάνει πολλά, μικρά, συχνά και ισορροπημένα γεύματα.

Ο θηλασμός επιβάλλει ένα βαρύ θρεπτικό κόστος στη μητέρα. Η σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια του θηλασμού είναι πολύτιμης σημασίας για την επαρκή θρέψη της θηλάζουσας μητέρας και του μωρού διότι οι απαιτήσεις για ασβέστιο, μέταλλα και βιταμίνες αυξάνονται πολύ σε αυτήν την περίοδο.
//]]>