Απώλεια βάρους ενήλικων

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα προγράμματα είναι υπολογισμένα βασισμένα σε ηλικία, βάρος, ύψος, φυσική δραστηριότητα, φύλο και ιατρικό ιστορικό. Είναι όμως εξίσου σημαντικό να λάβουμε υπόψη μας και τα παρακάτω «πρακτικά θέματα»:

• Καθημερινές συνήθειες – τι ώρα ξυπνάτε και τι ώρα κοιμόσαστε, ποιες ώρες είστε εκτός σπιτιού, αν μαγειρεύετε καθημερινά ή ανά δύο μέρες, πόσο συχνά τρώτε έξω κ.α.
• Ωράριο δουλειάς – το πρόγραμμα προσαρμόζεται ανάλογα με το ωράριο δουλειάς. Συζητάμε αν υπάρχει δυνατότητα στο να τρώτε στην δουλειά ή αν μπορείτε να καλύπτεστε με πρόχειρα σνακ μέχρι να επιστρέψετε σπίτι για το κύριο γεύμα. Επίσης λαμβάνουμε υπόψη μας το περιβάλλον και το πόστο δουλειάς. Αν δουλεύετε βάρδιες το πρόγραμμα θα υπολογίζεται αναλόγως με τις βάρδιες σας.
• Διατροφικές προτιμήσεις – μεγάλη ανάλυση γίνεται στις διατροφικές προτιμήσεις σας. Είναι σημαντικό να βασίζεται η διατροφή σε υγιεινές επιλογές αλλά και σε τροφές που σας αρέσουν.
Όλα τα παραπάνω υπολογίζονται έτσι για να βγει ένα πρόγραμμα που να είναι και αποτελεσματικό αλλά και πρακτικό, ευχάριστο και εύκολο. Ο στόχος των πόσων κιλών και σε τι χρονικό διάστημα χρειάζεται για να χαθούν είναι κάτι που το συζητάμε μαζί. Πέρα από το πρόγραμμα είναι σημαντική και η ψυχολογική στήριξη ,η παρακολούθηση και η ενθάρρυνση σε μία τέτοια διαδικασία.
//]]>